Robisz ciasto jak na murzynka, pieczesz.. Czekasz aż wystygnie.
Odkrajasz jeden płat, z góry, nie za gruby. Wylewasz na spód
tężniejącą galaretkę, w którą wkładasz wiśnie. Robisz
masę śmietankową(jak nie wiesz jak to możesz kupić
gotową-choć nie jest już tak smaczna) . Wykładasz ją na
zastygniętą już galaterkę. Kładziesz na to płat
murzynka(który odkroiłaś wcześniej. I smarujesz górę
roztopioną czekoladą..która zastyga. Wstawiasz na jakiś czas
do lodówki.
^^Bardzo dobre na kinder bale dla maluchów. Moje rodzeństwo to
uwielbia
Odpowiadasz użytkownikowi Karmelek
Zgłoś odpowiedź do moderacji
Odpowiedział(a): muminek1177, 28 września 2010, 21:32
0
Smaku mi narobiłaś wyskakuj z
tego ciacha sernik na murzynku
jest the best, wszystko z murzynkiem jest dobre
Odpowiadasz użytkownikowi muminek1177
Zgłoś odpowiedź do moderacji
Odpowiedział(a): Karmelek, 28 września 2010, 21:44
Ja dzisiaj będę robiła Napoleonkę, czy jak kto woli >
kremówkę.
Ciasto takie ala francuskie > mąka i margaryna, zagniatasz,
dzielisz na 2 płaty i do piekarnika.
No i masa, krem > jajka, mąka pszenna i ziemniaczana, wanilia,
cukier. . . Prościutkie
Ale co Ci z takiego wypisywania tutaj, wpisujesz w google i masz
od groma przepisów
Pianka owocowa:
Robisz lub kupujesz gotowy biszkopt.
A na górę:
0,5 l śmietanki kremówki ubijasz z 2 śmietan-fixami i
łyżeczką cukru pudru, dodajesz rozpuszczone w niewielkiej
ilości wody (najlepiej 0,5-3/4 szkl) galaretki i takie owoce jak
smak galaretek. Owoce pokrojone. Wykładasz masę na biszkopt i
do lodówki. Pycha!
Wszystkie składniki połączyć
ze sobą,zagnieść elastyczne ciasto i na 2godz. wstawić do
lodówki.Po wyjęciu z lodówki podzielić ciasto na 4
części,rozwałkować na placki,talerzykiem wyciąć
koła.Następnie pociąć na trójkąty,na każdym z nich
położyć marmoladę i zawinąć rogaliki.
Piec 40min. w temp.160ºC
Upieczone rogaliki posypać cukrem pudrem (ew. polać czekoladą
).
-2 i 1/2 szklanki słodkiego mleka
-3 żółtka
-2 łyżki mąki pszennej
-3 łyżki mąki ziemniaczanej
-1 cukier waniliowy
-1 pełna szklanka cukru kryształu
-30 dag masła
-25 dag kokosu
-4 paczki herbatników
-1 szklanka adwokata lub spirytusu do smaku
Przygotowanie:
1. 1 1/2 szkalnki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i
ziemniaczaną. 2 szkanki mleka zagatować z cukrem, dodać
rozprowadzoną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budń.
2. Masło utrzeć, dodając po 1 łyżce przestudzonego budyniu.
Na końcu dodać kokos i adwokat lub spirytus.
3. Na desce położyć papier do ciasta, na nim rozłożyć 1
paczkę herbatnikow (10 dag), nalożyć masę i znów herbatniki
- maja być 4 warstwy. Na wierzch wylożyć krem i posypać
kokosem. Włożyć do lodówki i lekko przykryć folią.
ja nie umiem robić ciast z przepisu ,
jak robię to takie gotowe z pudełek,
wczoraj robiłam babeczki dok. oetkera, pyszne były, zjedliśmy
zanim dobrze ostygły
Kup sobie gotowe ciasto francuskie. Pokrój je na kwadraty o boku
mniej więcej 6x6cm. Na każdy kawałek nałóż trochę
marmolady i zawiń w dowolny kształt ale tak żeby marmolada nie
wypłynęła. Wyłóż ciastka na blachę i piecz w piekarniku
aż do lekkiego zarumienienia
Jak dla mnie słodycze to coś wspaniałego. Zdecydowanie
bardziej wolę poświęcić czas na przygotowanie ciasta, niż
kurczaka Mam też słabość do
lodów, uwielbiam zarówno te czekoladowe, jak i sorbety owocowe.
Bardzo lubię połączenie chrupiącego wafelka i loda. Z tego
też powodu kocham lody rożki. To moje ulubione http://braciakoral.pl/kolekcja-lodow/lody-impulsowe/r
ozek-czekoladowy-180-ml Musicie spróbować! Smak to petarda!
Odpowiadasz użytkownikowi Aria
Zgłoś odpowiedź do moderacji
Dodaj odpowiedź
Zaloguj się, aby móc odpowiedzieć na pytanie i cieszyć się pełną funkcjonalnością serwisu. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się.