Pytanie zadał(a) maria666avaria, 15 sierpnia 2010, 16:58
Gdybyście mieli otworzyć własny biznes w postaci małego punktu gastronomicznego,to co to by było?;) Pytam się dokładnie co byście serwowali? ---> np. fast-food'y, jakies ciasta, dania chinskie, moze koktajle lub alkohol... itd,itd...
Ja proponuję również poczytać trochę ten tematu tutaj : http://www.mmail.pl/czym-jest-marketing/ ta
strona otworzy wam trochę umysł na nowe rozwiązania w
biznesie.
Fast food, bo ludzie lubią takie jedzenie. Jeśli nie chcesz
iśc natomiast w typowy fast food, to polecam biznes z
kurczakiem. Możesz serwować np. burgery z kurczakiem, tortille,
kubełki ala kfc czy inne dania. Sprawdź sobie na https://hollypowder.pl/ Mają także
opakowania, a więc szeroka pomoc. https://hollypowder.pl/produkty/opakowanie-na-burgera
/
Myślę, że ja otwarłabym swoją restaurację. No i
serwowałabym dania z różnych zakątków świata. Na pewno to
przyciągnęłoby uwagę klientów. No, a czy ktoś z was chce
otworzyć tego typu biznes? Skoro taka tutaj rozmowa się odbywa?
Jak tak to możecie skorzystać z takiego http://przewodnik-gastronomiczny.pl/ przewodnika
gastronomicznego. Jest tam wiele ciekawych i pomocnych porad w
tym zakresie.
U nas w mieście w pizzerii sprzedają pizze na porcję , jest to
super rozwiązanie dla osób niezdecydowanych i takich co
potrzebują zjeść szybką i ciepłą przekąskę . Dzięki
witrynie grzewczej takiej jak ta : https://www.gastrro.pl/hendi-witryna-grzewcza-nastawn
a-120-l-233726.html
ciasto jest świeże i zawsze ciepłe.
Na pewno prowadzą co swoją restaurację warto zadbać o
odpowiednie wyposażenie. Oprócz wszystkich podstawowych
elementów, warto kupić sobie pakowania do zgrzewu http://ekonaczynko.pl/opakowania-do-zgrzewu . W
ten sposób będziecie mogli dostarczać swoim klientom do domu
żywność lub dawać na wynos.
Wielu przedsiębiorców aktualnie boryka się z problemami
finansowymi, wielu z nich ogłasza bankructwo. To przykre. O
kłopotach branży HoReCa czytałam ostatnio tutaj
http/walbrzych.naszemiasto.pl/powazne-problemy-przedsiebiorcow-br
an za-horeca-zadluzona/ar/c3-8111199 . To jedna z najbardziej
zadłużonych branż. Wciąż ciążą na nich największe
obostrzenia i nie wiadomo kiedy to się skończy.
A czy wiecie w ogóle jak praktycznie wyposażyć swój lokal?
O czym warto pamiętać? Tutaj http://przyborykuchenne.com.pl możecie poczytać
sobie wiele cenny porad i ciekawostek. Warto tam zajrzeć, bo
nigdy wiedzy za wiele.
Ale przecież jeśli nie będziecie w stanie odpowiednio zadbać
o wyposażenie Waszego lokalu, to właściwie nie macie
możliwości sprawnego działania. Na przykładzie chociażby
skrzynek z www.schoellerallibert.com/pl/products/plastic-pallets
/ dobrze widać, jak bardzo może Wam to ułatwić
prowadzenie lokalu. Weźcie to pod uwagę, bo to naprawdę
istotna kwestia.
Jeśli interesuje Cię wyposażenie gastronomii to polecam Tobie
też rzucić okiem na ofertę sklepu online Polmarkus: http://sklep.polmarkus.com.pl/szafy-chlodnicze .
Znajdziesz tam między innymi szafy chłodnicze. Naprawdę jest z
czego wybierać - a przecież takie artykuły też będą
niezbędne w lokalu gastronomicznym.
Istotą oczywiście jest odpowiednie wyposażenie
takiego biznesu, dlatego jakby co tutaj http://merxu.com/pl/c/obrobka-mechaniczna-38c69424c26
d4db995b355dc1738d76a/ możecie sprawdzić sobie sprzęty,
jakie będą wam potrzebne przykładowo do takich działań, jak
obróbka mechaniczna. Znajdziecie tam solidne i profesjonalne
maszyny.
w dużych miastach chyba najlepiej idzie gastronomia, ja
inwsetowałam w pizzerie kilka lat temu w to i aktualnie
wszystko mi się zwróciło i zarabiam największym wydatkiem jest
wyposażenie, ale jak będziesz się decydować to polecam http://gastrosalon.pl/191-stoly-nierdzewne
A czy ktoś z was ma doświadczenie z firmą http://www.gastromania.cz/barove-odmerky.html ?
Tak pytam, ponieważ jak chodzi o mnie, to zaczęłam się
właśnie zastanawiać nad tym - czy u nich nie dokonać zakupu?
Widzę, że całkiem spory mają wybór i atrakcyjne ceny.
Czytałam też kilka pozytywnych opinii na ich temat.
Gastronomia to bardzo szeroka dziedzina. Najważniejsze jest by
mieć odpowiednią wiedzę na jej temat oraz jakieś
doświadczenie. Wiele rzeczowych informacji można znaleźć w
internecie natomiast najcenniejsze będzie mieć informacje od
kogoś prowadzącego taki biznes. Zawsze jest wiele detali jakie
mogą zrobić dużą różnicę. W początkowej fazie planowania
musimy zastanowić się nad tym jakie menu chcemy zaoferować
naszym klientom. Można przyjrzeć się temu co oferuje
konkurencja lub przeprowadzić badanie rynku. Wtedy będziemy
mieć pewność co do profilu działalności i postawić na
spójność naszych działań. Poza tym musimy mieć wysokiej
jakości zaplecze. Do podawania dodatków czy sałatek możemy
wykorzystać fingerfood pojemniki - http://swiecedlagastronomii.pl/kategoria-produktu/fin
gerfoody/ które prezentują się bardzo nowocześnie. Na
takie detale często zwracają uwagę klienci.
Jeśli jesteś wielbicielem soczystego kurczaka w chrupiącej
panierce, to Hot King w Tczewie jest miejscem stworzonym dla
Ciebie. Nasze kubełki to ukłon w stronę najbardziej
klasycznych amerykańskich smaków, które zapadną Ci w pamięć
na długo. http://www.hotkingtczew.pl