Moim zdaniem dobrym rozwiązaniem jest pakowanie próżniowe. Np.
pakowanie próżniowe mięsa
http://www.supravis.pl/oferta/branza-miesna to
doskonałe rozwiązanie, które można wykorzystać do
zwiększenia terminu ważności produktu, oszczędzając
jednocześnie miejsce przechowywania. Główną zaletą pakowania
próżniowego jest to, że znacznie przedłuża trwałość
produktu. Próżniowe opakowanie tworzy szczelne środowisko,
które chroni mięso przed tlenem, bakteriami i innymi
czynnikami, które mogą przyczynić się do jego szybszego
zepsucia. Tym samym, mięso może zachować świeżość nawet
kilka tygodni. Ponadto, pakowanie próżniowe mięsa pomaga
zminimalizować ryzyko rozwoju patogenów, które mogą
prowadzić do zatrucia pokarmowego. Jest to szczególnie istotne
przy przechowywaniu mięsa, które jest jednym z najbardziej
podatnych na zepsucie produktów.