Maslo posiekac, dodajac stopniowo make, cukier i proszek do
pieczenia Powstale ciasto powinno byc troche lepkie. Uformowac z
niego walek o srednicy 4 cm. Walek z ciasta pokroic na plastry
grubosci 1cm. Blache do pieczenia wylozyc pergaminem i ukladac na
niej ciasteczka. Piec w temp. 200 stopni ok. 10 min, lub az sie
zarumieni
ja dodawal jeszcze do ciasta cynamon a mozna tez kakao itp.
napisz jaki rodzaj tych ciastek (czy obojetnie)
Jak przyrządzić?
Herbatniki skruszyć na mąkę. Utrzeć masło z cukrem, dodać
herbatniki, kakao, bakalie, olejek migdałowy i dokładnie
utrzeć, ochłodzić. Gdy masa stwardnieje, uformować małe
kulki i obtoczyć je w wiórkach kokosowych. Wstawić na godzinę
do lodówki.
Odpowiadasz użytkownikowi sakurcia
Zgłoś odpowiedź do moderacji
Odpowiedział(a): Madelein, 27 listopada 2009, 23:53
0
robilam to juz 2 razy
zaje.biste tylko, ze bez olejku
migdalowego
a proporcje zawsze wlasne daje
Przepisów nie znam za bardzo, ale robiłam ostatnio bardzo dobre
ciasteczka maślane (z pudełka z dr oetkera). Łatwe i szybkie
do zrobienia więc mogę polecić.