Taaa... Te wszystkie surowe ryby
Nie ma to jak znajomość tematu
Pokaż mi rybę w kurczaku słodko-kwaśnym albo sajgonkach
Odpowiadasz użytkownikowi Czarnaaa
Zgłoś odpowiedź do moderacji
Odpowiedział(a): gentelmanpaul, 07 listopada 2010, 18:10
0
***to elementy kuchni japonskiej i wietnamskiej.
ja bardzo lubie chinskie jedzenie, ale warunek chinskie tzn:
chinski kucharz, obsluga i restauracja. w polsce bylem u
"polskiego" chinczyka (w zielonej gorze). myslalem, ze pekne ze
smiechu. jak sobie w domu ryz ugotuje to to takze dlugo jeszcze
nie jest specjal kuchni chinskiej. probujcie jesc tylko w
orginalnej chinskiej restauracji. jest pyyycha. tu mozemy
gosi-osie pozazdroscic. w angli to sa prawdziwe restauracje !
byłam ostatnio w orientalnej restauracji w Nowym Targu, no i
faktycznie byli tam chińscy kucharze. wybór był ogromny, a ja
zdecydowałam się na kurczaka curry, bo za bambusem itp. nie
przepadam. nie no, naprawdę zastanawiałam się czy to pies czy
kurczak... ale przynajmniej mam nauczkę, żeby takowych rzeczy
nie jeść.